Dance Academy

Dance Academy

Recreatief

Onder Dance Academy vallen alle voorbereidende en recreatieve lessen waar dansers van elke leeftijd en niveau zich in meerdere stijlen kunnen ontwikkelen. Al onze danslessen worden gegeven door professionele en vooral enthousiaste lesgevers.

 

Anke Clinck

Volwassendans & Girly HipHop (semi-gevorderden en gevorderden)

Anke heeft als danseres al heel wat prijzen op danswedstrijden in binnen en buitenland behaald. In 2016 werd ze Belgisch Europees en Wereldkampioen met Empire, waarmee ze ook een ‘golden buzzer’ behaalde op het programma Belgiums Got Talent. Ze heeft al
meerdere jaren ervaring in het lesgeven van verschillende disciplines aan verschillende wedstrijdteams die eveneens deelnemen aan (inter)nationale wedstrijden. Zij zal de
lessen Girly Hiphop & Volwassendans geven.  https://www.instagram.com/ankeclinck/

Jasmin Van Aken

Modern (+12, semi en gevorderden)
Jasmin Van Aken is een allround danseres, al ligt haar focus op modern. Ze heeft veel podiumervaring (stadsschouwburgen, tv, artiesten, zomertour, festivals,..), maar lessen volgen en bijleren staat centraal. Zo volgde ze reeds les van verschillende choreografen in binnen-en buitenland en ging ze naar L.A om haar kennis bij te schaven.
Daarnaast traint ze wedstrijddansers, geeft ze les en stond ze met CompAni-one. (olv Anneke Ghysens) in de finale van Belgium’s got talent 2018!
In haar lessen kan je je verwachten aan technische oefeningen, krachtuithouding en choreografie met invloeden vanuit modern en lyrical jazz.

Eva Van Nooten

Kleuterdans (3-6 jaar), Modern (+12 beginners) & Disco

Eva studeert leerkracht lager onderwijs. Sinds haar 6 jaar danst ze verschillende stijlen waaronder modern, disco, hiphop en sinds dit jaar ook Cheerleaden.
Ze geeft al 4 jaar dansles
aan kleuters tot jongeren. Haar passie  kunnen delen met haar dansers is super!
Als je danst kun je jezelf zijn , dat is een van de dingen die zij het
leukste vindt aan dans. Je maakt vrienden en herinneringen voor het leven en geniet van elk moment.
https://www.instagram.com/evavannooten/

Jens Slootmans

Modern & Danstechnieken (12-15 jaar, +15)

Jens studeerde Hedendaagse Dans aan het Conservatorium te Antwerpen. Daarna behaalde hij zijn diploma modern en danstheater aan de Fontys Hogeschool dansacademie te Tilburg.Na zijn studies ging hij aan de slag als freelance danser. Jens heeft verschillende projecten en producties gedaan, zoals een tour in Indonesië met de voorstelling “Cyclic” en een rol in de musical “West Side Story”. Hij vind het zeer belangrijk om zelf te blijven trainen zodat hij als danser en docent kan blijven groeien. Niet alleen in België, maar ook in het buiteland schaaft Jens zijn danstechniek bij, zoals workshops in Londen, Los Angeles en New York.                                      Jens geeft les in verschillende stijlen waaronder modern en hedendaags. In deze lessen wordt de nadruk gelegd op hoe een beweging te begrijpen, om niet enkel te kopiëren, maar te voelen vanwaar een beweging vertrekt. Vloeiend en dynamisch zijn twee kenmerken die zijn bewegingen het best omschrijven.

Valentina Valencia Alvarez

Afro House (beginners, gevorderden)

Valentina danst ongeveer 5 jaar. Al heel vroeg in haar danscarrière is ze  begonnen met wedstrijden. Dit heeft ze voor een jaartje gedaan en is dan gestopt omdat ze interesse had om meerdere dansstijlen te
verkennen. Zo is ze terecht gekomen bij de stijlen: House, Dancehall
en Afro. Voor al die stijlen heeft ze een groote passie maar House zit toch wel het diepste in haar hart.
Ze houdt er niet van om haarzelf te labelen door te zeggen dat ze een
‘House’ leerkracht is. Pure House kan ze wel geven, maar hier en daar
zal ze eens wat pasjes uit andere stijlen halen en combineren, want elke
stijl heeft wel footworks and she loves it!    https://www.instagram.com/valevalencia.a/

 

Chelsea Gomes

Hiphop (Beginners, semi-gevorderden & gevorderden) & Clipdance (9-12 jaar, +12 gevorderden)

Chelsea begon als 4-jarige met ballet. Op haar 13 jaar schakelde ze over naar hiphop en sindsdien ligt haar passie in deze dansstijl. Daarnaast is ze gepassioneerd bezig met alle aspecten van dansen wat resulteert in het maken van leuke choreografieën. Eén van haar sterkste punten is dat ze een danser/choreograaf is die de verschillende dansstijlen van ballet tot hiphop beheerst en ze met veel passie overbrengt op onze dansers.   https://www.instagram.com/chelsea_gomes2101/

Ine Van Nooten

Clipdance (+12 beginners ) & Kinderdans (6-9 jaar)

Ine is 18 jaar oud. Ze danst al verschillende jaren de stijlen modern en streetdance.
Tijdens deze jaren heeft ze deelgenomen aan verscheidene wedstrijden als solist, duo en als deel van een team en zo dus ook al verschillende titels behaald.
In haar les wilt ze jullie zoveel mogelijk jezelf laten zijn, want dat is ook waar dansen om draait voor haar. Het meest geweldige aan lesgeven is zien hoe je dansers groeien en steeds beter worden en dit met veel plezier!  https://www.instagram.com/ine_van_nooten/

Paulien Leyssens

Modern (8-12 jaar)

Paulien danst reeds acht jaar en heeft ervaring in verschillende stijlen zoals: streetdance, disco, musical, ballet, pointes … maar vooral in modern en showdance. Van die stijl vergezelde ze de volle zeven jaar het demo team waarmee ze verschillende nationale en internationale prijzen behaalde. 

Ondertussen geeft ze vier jaar les in de stijl modern en heeft ze in die jaren verschillende danskampen gegeven. Ze schoolt zich als danser continu bij en ze houdt ervan om als individu te groeien.

Robbe Van Den Bremt

Hiphop foundations

Robbe is beginnen dansen toen hij 12 jaar was. Eerst en vooral is hij niet gestart als hiphop’er maar als jazz danser! 3,5 jaar lang heb ik me daar met volle passie in gesmeten toen hij plots iets nieuws ontdekte, Hip Hop, een cultuur en een lifestyle en dus zoveel meer dan gewoon maar een dansstijl ! Hij heeft zich er volledig in gestort en verdiept in alle verschillende aspecten van Hip Hop en dat is hij blijven doen.
Op zijn 17 jaar heeft hij opleiding Initiator Actuele Dans waaronder Hip Hop en Jazz gevolgd. Sindsdien geeft hij parttime les.
Breakdance is als de founder van hip hop, de start van alle dansstijlen die we vandaag kennen in Hip Hop !
Dus kom zeker les volgen zodat jij jouw eerste stappen kan zetten in de Hiphop wereld.

Axelle Smeets

Pré-ballet (6-9 jaar) & Kinderdans

Axelle danst al sinds ze kleuter was. Op haar elfde begon ze met wedstrijddansen en al snel merkte ze dat dans haar grote passie was. Anderhalf jaar geleden begon ze als leerkracht Klassiek Ballet en tegelijkertijd geeft ze ook dansstages als Showdance leerkracht bij Jespo. Ze is er helemaal klaar voor om de kleinsten hun passie voor dans te ontwikkelen en die te vertalen naar prachtige balletcombinaties.

Vrij stijldansen 50+ & Line dance

Jef is reeds 30 jaar actief in het dansleven en hij begeleidt de 50+ers in het vrij stijldansen en zal ook de les Line dance geven.

Lady Styling Salsa & Bachata

Ontdek/ontplooi de sensuele vrouw in jezelf en kom zeker proberen! 
Wat mag je verwachten?

Salsa Ladies styling:
(Best indien basisles salsa reeds gevolgd in het verleden)
– Warm up
– arm styling
– dancing on heels
– turns and spins
– hip styling
– elegant and natural movements in salsa
– shines routine

Bachata Ladies Styling:
– inleiding
– Body movements vs. footwork
– Dance on instruments
– Shines routine
– Stretching and flexibility

Annlydie Groenen

Klassiek Ballet en Contemporary Jazz

Annlydie behaalde haar diploma Bachelor of Dance bij Codarts. Ze volgde stages in binnen- en buitenland. Ze is momenteel danser en assistent choreograaf bij Samadhi Dance Company olv. Viaja Sundari Keilman (NL) en danser bij “Dancers on Stage” olv Isabelle Beernaert. Annlydie is sinds meerdere jaren danspedagoog tijdens de Internationale dansstages en de Internationale Paasstages van Jeugd & Dans vzw te Antwerpen.

Sam Revell aka "BBoy Sambo"

Breakdance Niveau 1-2-3

Sam Revell alias BBoy Sambo is op zijn 12 begonnen met breakdance. Bijna 20 jaar later mag hij zich de Belgische breakdancer noemen met de meeste titels, zowel als danser, met zijn team en als coach. Naast de 100den video’s die je terug kan vinden op YouTube kan je Sambo ook bewonderen in de Dansfilm “Streetdance 3D 2”.  Je kan Sam volgen op instragam onder de naam sambo_ts.

https://www.youtube.com/watch?v=BsFgsSXMK04

https://www.instagram.com/sambo_ts/